У Мінфіні підтримали ідею економічного бронювання чоловіків: “Нам потрібні гроші, щоб вижити“

У Міністерстві фінансів підтримали ідею економічного бронювання чоловіків. Очільник профільного відомства Сергій Марченко заявив, що Україні вкрай необхідні гроші, і таким чином можна поповнити державний бюджет.

Ідея запровадження економічного бронювання в Україні все ще залишається актуальною, проте строки та умови реалізації поки невизначено. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

«Для того, щоб вижити, нам потрібні гроші і достатня кількість людей, готових захищати цю країну. І тільки потім можна буде говорити про всі інші речі, зокрема й про економічне бронювання. На якому етапі це станеться — поки що я не готовий сказати», — зазначив чиновник.

Як відомо, в Офісі президента розкритикували ідею економічного бронювання, яке передбачає надання відстрочки від служби за сплату роботодавцем чи працівником певної суми. Там вважають, що порушується принцип соціальної справедливості й не слід офіційно дозволяти «купувати» життя у тилу, щоб воювали лише бідні.

Однак багато представників провладних структур вважають це ефективним способом поповнити бюджет. Також нагадують про те, що ті, хто хоче відкупитися від служби у ЗСУ, зроблять це неофіційно.

Марченко наголосив, що Україна не зможе витратити фінансову допомогу від США на виплату пенсій українцям.

У Мінфіні підтримали ідею економічного бронювання чоловіків: “Нам потрібні гроші, щоб вижити“

Партнери нададуть нам близько 61 мільярда доларів, проте американці не схвалюють виплати громадянам похилого віку. Річ у тому, що у них діє накопичувальна система й люди самостійно збирають гроші собі на старість.

«Ми їм кажемо, що у нас це фактично засіб виживання людей, це не є пенсії в їхньому класичному розумінні. Соціально-гуманітарні видатки до кінця року практично закриті, проблеми тут я не бачу», — запевнив міністр.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *