У Раді хочуть пропхнути нову схему бронювання за гроші: заплатити зможуть тільки багаті

В економічному комітеті Верховної Ради працюють над новою схемою бронювання чоловіків за гроші.

Про це розповів у своєму Telegram-каналі Олексій Гончаренко.

Спочатку у Верховній Раді хотіли запровадити бронювати чоловіків, які мають зарплату не менше 35 тисяч гривень і зможуть заплатити більші податки. Але завдяки нашим спільним зусиллям ініціативу біло відхилено. Але раділи зарано. Тому що голова економічного комітету ВР Дмитром Наталуха, розробляє нову модель економічного бронювання і хоче, щоб все-таки  чоловіки платити, якщо не хочуть піти на фронт” – розповів Олексій Гончаренко.

За словами нардепа, нова схема передбачає наступну формулу – 1,5% військового збору від зарплати + фіксована ставка у розмірі 20 тисяч гривень щомісяця з підприємства за працівника.

Не кожний бізнес зможе заплатити такі гроші. Гірше тільки те, що підприємства фактично перетворяться на місцевих “рабовласників”. Бо тільки підприємство буде рішати, чи лишиться працівник у списку заброньованих або буде мобілізований. Ми думали, що гірше бронювання за зарплату не може бути нічого. Ми помилялися. Маємо нову схему соціального поділу, яку екзальтовано просувають “слуги народу”. Будемо збивати! – зазначив нардеп

Також нардеп додав, що бронювання – це не “відкуп”. Бронювання – це механізм прагматичного збереження економіки. Ніякі рабські схеми не допоможуть, коли одного дня бізнес просто почне закриватися через нестачу людей.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *