У справі щодо зґвалтування в Кагарлику спливли скандальні подробиці про суддю, яка відпустила «копа»

Стало відомо ім’я судді, яка відпустила одного з підозрюваних у зґвалтуванні у Кагарлику

Колишній поліцейський Ярослав Леваднюк звільнений з-під варти незважаючи на те, що він є одним з підозрюваних у справі про тортури і зґвалтування в поліцейському відділку в Кагарлику Київської області. Сторона звинувачення просила для колишнього поліцейського утримання під арештом, але суддя відпустила його додому.

Як виявилося, суддю, що прийняла таке рішення, звуть Олександра Колдіна. У 2018 році вона не пройшла оцінювання і її повинні були звільнити, але цього не зробили. Про це повідомили на сторінці Центру протидії корупції в Facebook.

«Вища Рада Правосуддя (хто б сумнівався) майстерно відмазала Колдіну і тепер вона відпускає катів, а паралельно отримує за свою «роботу» по 600 тисяч гривень на рік», — написали в повідомленні.

У справі щодо зґвалтування в Кагарлику спливли скандальні подробиці про суддю, яка відпустила "копа"Суддя Олександра Колдіна (фото: facebook.com/antac.ua)

Нагадаємо, що Леваднюк є четвертим підозрюваним у справі кагарлицьких насильників. Головні підозрювані — це Сергій Сулима і Микола Кузів. Пізніше затримали ще двох фігурантів справи, теж поліцейських, серед яких Ярослав Леваднюк. Він проходить за двома епізодами справи — тортури людей в січні і травні 2020 року.

Нагадаємо, зґвалтування, а також тортури над 26-річною дівчиною сталися в ніч з 23 на 24 травня 2020 року. 23 травня Нелю забрали на допит в поліцію з приводу пограбування сільського магазину, але додому вона повернулася на наступний день близько о 8 ранку. Вдень їй викликали швидку, після чого вона зізналася, що у відділенні поліції її побили і зґвалтували.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *