Хмаролов, кравець ДНК і ще 5 професій майбутнього, про які ви навіть не думали

Чи замислювались ви коли-небудь, які оригінальні професії можуть з’явитися в Україні чи світі вже найближчим часом? Відповідь на це питання простими словами спробували дати письменники Софія Россі та Карло Канепа.

РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на книжку «Ловець пластику та інші професії майбутнього» розповідає про низку найцікавіших професій, що можуть з’явитися в майбутньому.

Хмаролов

Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, дослідники виділили понад 100 типів хмар. Всі вони відрізняються за формою та висотою (на якій утворюються) і є важливими для формування погодніх умов і температур на поверхні планети.

Письменники припускають — якщо внаслідок кліматичних змін на Землі (чи інших факторів) хмари почнуть зникати з нашого небосхилу, виникне нова професія — хмаролов.

Цим людям доведеться буквально «відловлювати» хмари (або ж навіть допомагати їх створювати) та рівномірно розповсюджувати у небі.

Поле, Земля, Облака, Небо, Горизонт

Хмари бувають різними (ілюстративне фото: Pixabay)

Кравець ДНК

Спіраль ДНК містить інформацію про функцію кожної клітини людського організму. Проте інколи у ДНК трапляються «помилки», внаслідок чого відбуваються ті чи інші генетичні відхилення.

На думку письменників, у майбутньому можуть з’явитися спеціалісти, що займатимуться виключно «генетичним редагуванням» — кравці ДНК.

За допомогою новітніх технологій вони зможуть виправляти генетичні захворювання, з’ясовувати роль невідомих генів чи навіть запобігати розповсюдженню вірусів.

Хмаролов, кравець ДНК і ще 5 професій майбутнього, про які ви навіть не думали

ДНК — незвіданий світ можливостей (ілюстративне фото: Pixabay)

Архітектор неможливих місць

На тлі людської діяльності та кліматичних змін, наша планета змінюється ледь не щодня. Льодовики тануть, температура та рівень води в океані підвищуються, географія Землі поступово, але змінюється.

З огляду на це в майбутньому може з’явитися цікава професія — архітектор неможливих місць.

Йдеться про людей, що створюватимуть нові осередки життя у вкрай складних для будівництва природніх умовах (у пустелях, на дні водоймищ, навіть у космосі).

Синьцзян, Карамай, Город Дьявола

Добробут людства потребує нових рішень (ілюстративне фото: Pixabay)

Дослідник планет

Розвиток новітніх технологій дозволяє людству досліджувати незвідані раніше місцини і навіть подорожувати поза планетою Земля.

З огляду на стрімкий прогрес у космічних розробках, дехто припускає, що незабаром може з’явитися й нова професія — дослідник планет.

Ця людина повинна буде мати відмінне здоров’я та витривалість, необхідні знання та величезне бажання подорожувати «світами».

Галактика, Звезда, Бесконечность, Космос

Дослідником планет стати буде непросто (ілюстративне фото: Pixabay)

Ловець пластику

Щороку у світі виробляють сотні мільйонів тонн пластику. При цьому у світовому океані нині перебувають від 50 до 75 трильйонів шматків пластику чи мікропластику.

Це загрожує життю великої кількості ссавців, риб, птахів і навіть безхребетних.

З огляду на це письменники припускають, що в найближчому майбутньому може з’явитися відповідна професія — ловець пластику.

Бутылки, Свалка, Плавающий, Мусор

Пластик становить небезпеку для великої кількості живих істот (ілюстративне фото: Pixabay)

Майстер бурульок

Дехто називає Арктику кондиціонером Землі, адже її лід охолоджує нашу планету, відбиваючи сонячне світло й тепло і спрямовуючи його в космос. Водночас нині у світі щорічно безслідно зникає майже 750 мільярдів тонн льоду.

З огляду на це клімат теплішає, а погодні явища у більшості регіонів стають більш суворими.

Саме тому в майбутньому, на думку письменників, можуть з’явитися майстри бурульок — люди, що спеціально створюватимуть лід і бурульки за допомогою новітніх технологій.

Лед, Айсберг, Льдины, Зима, Холодный

Земля потребує «збалансованих» температур (ілюстративне фото: Pixabay)

Мореходець під сонячними вітрилами

«Зелена» енергетика не тільки черпає енергію із самовідновлюваних джерел (сонячне проміння, сила вітру, сила води, тепло Землі), але й береже довкілля.

З огляду на це дехто пророкує створення у майбутньому великої кількості новітніх приладів і транспорту.

Отже, цілком імовірно, що кораблі зможуть «ходити» завдяки енергії Сонця. А людей на них почнуть називати морехідцями під сонячними вітрилами.

Фотоэлектрическая Система, Солнечный

Сонячні електростанції популярні у більшості країн світу (ілюстративне фото: Pixabay)

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *