Маркування на етикетці продуктів — ще той ребус. Часто виробники завуальовано пишуть про склад, щоб приховати не надто якісну сировину. Але якщо знати ключі, то читати упаковку стає значно простіше.
Про це в Telegram розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик.
Дивіться склад
Пам’ятайте, що найбільше в продукті того інгредієнту, який стоїть у списку першим. А далі — за зменшенням.
Тобто, якщо першою в списку «вода», значить в продукті найбільше води.
Складники, які обираються за бажанням
Коли читаєте етикетку, орієнтуйтеся на ваші бажання, переваги, дієту. Наприклад, якщо там є глютен, лактоза, дріжджі, цукор — тільки вам вирішувати, купувати продукт чи ні.
Небажані складники
До таких належать пальмова олія без вказівки «негідрогенізована», а також модифікований крохмаль.
Інгредієнти, яких взагалі не має бути
Це крохмаль в молочних продуктах, пальмова олія в шоколаді, ММО в ковбасі (так позначають обрізки, ратиці, і в недорогих ковбасах — це один з основних складників).