Велодоріжки у Броварах. Чекайте вже цієї осені

Про них давно мріє вся велоспільнота міста, і здається їхні сподівання скоро-таки справдяться. Сьогодні в Управлінні будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту відбулась робоча нарада по обговоренню проекту і реалізації облаштування велодоріжок у Броварах. Позаяк проект хочуть реалізувати у максимально короткі строки, в роботу беруть існуючу інфраструктуру та дорожне покриття.

«До реалізації у нас вже є готовий проект по велодоріжкам на вул. Київська та Малокиївська. Ним займатиметься КП «Бровари-Благоустрій». Зараз вони проводять тендер на закупівлю фарби для розмітки і дорожніх знаків. Після завершення тендеру візьмуться до виконання робіт.
Крім того зараз ми розпочали роботу над проектом велодоріжок по Незалежності, Гагаріна та Симона Петлюри», — коментує Світлана Решетова, начальник УБЖКГІТ.

Перше коло велодоріжок планують облаштувати по вулицях Ярослава Мудрого-Гагаріна-Київській.
Друге коло поєднуватиме вулиці Гагаріна-Незалежності-Симона Петлюри-Київську. Проектанти повідомили, що всюди велодоріжки ітимуть по проїзній частині, крім вул. Гагаріна. Тут зону для велосипедистів виділять на тротуарі. Чотирьохметровий тротуар вздовж цієї вулиці дозволяє облаштувати велосипедну доріжку у двох напрямках руху. А от виділення велодоріжки на проїзній частині ускладнить рух автотранспорту.

Доки КП «Бровари-Благоустрій» займатиметься проведенням тендеру на закупівлю фарби для розмітки та дорожніх знаків, проектанти збираються завершити другу частину проекту. До першого вересня КП «»Бровари-Благоустрій» планують почати велосипедну розмітку по вулицях Київській та Гагаріна. А далі, поступово рухатимуться згідно наміченого плану й проекту.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *