В Броварах зі скандалом скасували генплан села Княжичі

Депутати Броварської міської ради сьогодні, 28 жовтня, скасували генеральний план села Княжичі, який було прийнято рішенням Княжицької сільської ради 15 травня минулого року. Мешканців Княжичів на сесію не пустили.

Про це, як стало відомо KVповідомили у броварському осередку партії “За Майбутнє”.

Новости

В Броварах зі скандалом скасували генплан села Княжичі

28 октября 2021 г. 18:13

Депутати Броварської міської ради сьогодні, 28 жовтня, скасували генеральний план села Княжичі, який було прийнято рішенням Княжицької сільської ради 15 травня минулого року. Мешканців Княжичів на сесію не пустили.

Про це, як стало відомо KVповідомили у броварському осередку партії “За Майбутнє”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”

“Сотні жителів села та активістів зібрались сьогодні під стінами Броварської міської ради, адже скасування розробленого Генерального плану автоматично повертає село до плану 2013 року. За словами мешканців Княжичів, це рішення фактично паралізує будівництво приватних будинків, скасовує землевпорядні документи. До того ж, мережа вулиць села змінилась: частини вулиць або не існує, або вони мають невірне призначення, частина намальована неправильно (наприклад, через будівлі ферми або цехи промзони), повертається заборона на будівництво в 300 метровій зоні навколо старих кладовищ тощо”, – йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що рішення викликало обурення не лише у мешканців Княжичів, а й активістів та депутатів, зокрема представників “За Майбутнє”. 

“Адже об’єктивних причин для скасування нового Генерального плану немає, не оприлюднені жодні експертні висновки, громадських слухань не проводилося тощо. На земельну комісію, що передувала сесії, княжичани надали більше 200 підписів «проти» скасування Генерального плану 2020 року, однак їхню думку враховано не було. Після скасування Генплану у Княжичах змінити цільове призначення земельної ділянки можна буде лише шляхом розроблення ДПТ (детальне планування території), вартість якого для фізичної особи – близько 50 тис. грн.

Ще 23 жовтня, до введення «червоної зони» і  карантинних обмежень на Київщині, броварський міський голова обмежив доступ до адміністративних будівель державних та комунальних закладів та установ. Цим він фактично до кінця року заборонив заходити до сесійної зали та кабінетів посадовців усім мешканцям Броварщини, крім співробітників та депутатів. Законність цих дій сумнівна. Тому під час сесії жителі села намагались потрапити до зали засідань, не обійшлось без сутичок з охороною та поліцією”, – йдеться у пабліку.

«Подібні рішення влади Броварської об’єднаної територіальної громади можуть призвести до повного правового колапсу, загрози реформі місцевого самоврядування та існування паралельно двох генеральних планів Княжичів, – заявила на сесії Олена Дудар, депутатка від політичної партії «За Майбутнє» Броварщини. – Броварський осередок партії не підтримує скасування Генплану-2020, адже такі рішення варто приймати виважено, з експертизою та врахуванням думки мешканців громади, які нам довірили свій голос. Зараз княжичани лишаються сам на сам зі своїми земельними проблемами, які кожен буде вирішувати індивідуально. Ми разом з колегами з партії «ЄС» та «Голос» вбачаємо в цьому корупційну складову і лобіювання інтересів окремих забудовників, адже територія Княжичів більше за Бровари. Також ми дуже занепокоєні тим, що аж 23 депутати підтримали це резонансне рішення».

Нагадаємо, що с. Княжичі у 2020 році увійшло до складу Броварської об’єднаної територіальної громади, має населення більше 5000 осіб та знаходиться на відстані 20 км від Києва.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *