За участі броварського художника Сергія Кривенка у Конотопі проходить пленер «Барви Малевича»

У місті Конотоп на Сумщині стартував міський пленер «Барви Малевича», в якому беруть участь майстри пензля із Києва, Київської області, низки міст Сумщини.

Як повідомили у відділі культури Конотопської міської ради, цей творчий огляд став традиційним для міста, яке в житті Малевича відіграло значну роль. Пленер триватиме впродовж тижня, а створені полотна художники подарують місту для місцевого музею.

Серед учасників – відомий український поет, лауреат кількох літературних премій та автор багатьох персональних виставок Михайло Шевченко, який останніми роками заявив про себе як талановитий художник, Володимир Борошнєв із Конотопа – лауреат премії ім. Г. Сковороди, відомий дослідник життя і творчості К. Малевича, члени НСХУ Володимир Гарбуз із Києва, Сергій Кривенко (м. Бровари), Олександр Смолін з Путивля та інші.

Уже перші дні пленера стали результативними – художники створили низку полотен, які стали добрим сигналом того, що Конотоп дарує натхнення сьогоднішнім митцям, як колись незабутньому Казимиру Малевичу.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *