З 1 березня у Броварах розпочнеться звітування власників житла, що прихистили ВПО

1 березня почнеться звітування власників житла у Броварах, що прихистили внутрішньо переміщених осіб, для відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги. Про це повідомила начальниця центру надання адміністративних послуг Наталія Попович, пише «Трибуна-Бровари».

Якщо переселенці живуть разом з іншою сім’єю, яка дала їм прихисток безкоштовно, ця сім’я може розраховувати на допомогу в оплаті за комуналку. На день за одного ВПО компенсують 14,77 грн. При цьому якщо сім’я вже отримувала субсидію, її не відберуть.

Звітування триватиме протягом 1 – 5 березня. Щоб отримувати компенсації, сім’я, що приймає ВПО, має зареєструватися на платформі prykhystok.gov.ua.

За словами начальниці управління БЖКГІТ Світлани Решетової, заяви на часткове відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги подаються щомісяця і їх кількість досить варіативна.

Зазначається, що станом на 27 лютого, у Броварах зареєстровано 14 813 ВПО, які через війну змушені були переїхати з 24 лютого 2022 року. Загальна кількість внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з 2014 року, складає 20 795.

Під час оперативної наради міський голова Ігор Сапожко рекомендував Наталії Попович також перевірити реєстрацію ВПО, позаяк є інформація про численні випадки, коли чоловіки не проживають за місцем фактичної реєстрації в громаді.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *