З 1 вересня пенсії та соціальні виплати будуть видавати за новими правилами: до чого готуватися українцям

З 1 вересня 2021 року українців чекає ряд змін. Так,  пенсії  і грошову допомогу будуть нараховуватися на банківський рахунок. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. Виняток становлять лише окремі категорії осіб, для доставки пенсій яких проводитимуть конкурси серед постачальників послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. Тарифи на доставку будуть визначатися в договорах, укладених за результатами конкурсу. 

Обмеження — тарифи повинні бути не вище встановлених урядом. Перший конкурс Пенсійний фонд проведе до 1 вересня 2021 року, до конкурсу пенсії продовжить доставляти «Укрпошта». Адресна доставка Можливість адресної доставки пенсій і соцвиплат залишать для деяких категорій осіб: людей з інвалідністю I групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду, осіб, яким виповнилося 80 років, одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду. Ці категорії осіб можуть вибрати між адресною доставкою компанією, відібраної на конкурсі, і банківським рахунком. Всі інші особи з 1 вересня отримуватимуть виплати тільки через поточні рахунки уповноважених банків. Вибрати уповноважений банк можна до 1 вересня 2021 року. У разі, якщо до цієї дати одержувач виплат не буде мати рахунки, його відкриють за зверненням органів Пенсійного фонду України або органів соціального захисту.

Оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги для вказаних 4 категорій населення буде здійснюватися за рахунок коштів Пенсійного фонду України або коштів державного бюджету. Пенсії та «Укрпошта» У березні 2020 року Кабінет міністрів доручив національному оператору поштового зв’язку України «Укрпошта» укласти з Пенсійним фондом та органами соціального захисту населення договори на доставку пенсій та грошової допомоги. Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський неодноразово скаржився на невідповідність розмірів тарифів економічним реаліям. За його словами, діючі тарифи на послуги «Укрпошти» розраховувалися на основі мінімальної заробітної плати в розмірі близько 5 тис. Грн, в той час, як зараз мінімалка становить 6 тис. Грн.

Джерело: https://mediabum.info/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *