Кремль хоче створити «другу Україну»: генерал Маломуж оцінив план агресора

У Кремлі розглядають варіант поділу України та створення на її місці двох країн, застосовуючи принцип поділу Кореї на Північну та Південну. Але для реалізації такого сценарію потрібні перемоги армії окупанта на полі бою, а також серйозна міжнародна підтримка агресора, якої немає.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж. «Дележа не буде, ніякий корейський варіант не пройде», – заявив він.

Як пояснив генерал, Москва вже давно розглядає подібний варіант поділу нашої країни і з метою його просування намагається чинити політичний тиск на окремі країни, «у тому числі на ЕрдоганаСі Цзіньпіна, інших партнерів Росії».

«Вони пропонують мирні переговори, залишення під своїм контролем окупованих Росією українських територій. У цьому ключі розглядається корейський варіант, який передбачає лінію розмежування. Це, звісно, південь, сухопутний коридор до Криму, Запорізька, Донецька, Луганська області», – уточнив Маломуж.

Водночас він наголосив, що однією з головних умов для реалізації такого сценарію є успіхи окупаційної армії на полі бою, але їх немає. Крім того, провідні країни світу, включно з союзниками Росії, не підтримають такий крок політично.

«Такий варіант неприйнятний, у тому числі і з погляду міжнародного права. Цей принцип закладений у Статуті ООН, і він непорушний. З цим згодні і Сі Цзіньпін, і Ердоган, та інші світові лідери. Територіальна цілісність та суверенітет України мають бути відновлені відповідно до міжнародного права. Жодна країна не може цьому протидіяти, тим більше виступати проти цього», – підсумував генерал.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *