На Київщині виявили 30 каналів щодо молодіжного ПВК «Редан» — серед них і Бровари

У Київській області натепер загалом зареєстровано 30 каналів щодо нового небезпечного молодіжного руху – як правило, це групи, що стосуються прихильників «Редану» й «АнтиРедану».

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив начальник поліції столичної області Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ні, на жаль, це (було зафіксовано – ред.) не тільки у Ірпені. На території Київської області, станом на зараз, зареєстровано 30 каналів цієї субкультури. Як правило, це (учасники таких груп як – ред.) «АнтиРедан» і «Редан», — сказав Нєбитов.

За його словами, станом на сьогодні, поліцейські нарахували вже близько 1 600 учасників цих груп.

«Переважно, наша молодь … Але ми розуміємо, що це все – ІПСО рф, з метою дестабілізувати криміногенну ситуацію. Тому ми, звичайно, проводимо спеціальні кримінологічні профілактичні заходи, які не дозволяють скоювати різні правопорушення», — заявив поліцейський.

До цих заходів, за його даними, долучені різні підрозділи: кіберполіція, патрульна та кримінальна поліція і ювенальна превенція.

Відповідаючи на запитання щодо учасників цих груп, Нєбитов уточнив, що тут фактично порівну і дівчат, і хлопців, але здебільшого це – школярі, яким від 12 до 17 років.

«Ми будемо, звичайно, давати публічну інформацію, які канали існують, у яких місцях. Як правило, це – Біла Церква, Вишгород, Бориспіль, Бровари – тобто, великі міста нашої області», — поінформував правоохоронець.

Він заявив, що питання із цим рухом є загальноукраїнською проблемою, тому на це звернув увагу і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, і тимчасово виконуючий обов’язки голови Нацполіції Іван Вигівський. «Практично по всіх навчальних закладах вже проведена робота з молоддю. Підключені вчителі, керівники військових адміністрацій», — заявив очільник поліції Київщини.

Відповідаючи на питання щодо того, як можна ідентифікувати особу щодо приналежності до «Редану», Нєбитов зазначив, що не обов’язково, що дитина буде використовувати якусь символіку.

«Вона (дитина – ред.) може бути і по своїй правосвідомості (належною до спільноти – ред.) «Анти-редан», патріотично налаштованою. Але може бути помилка в тому, що якщо вони збиратимуться, і ми не будемо це профілактувати, то вони можуть будь-яку людину приймати, що вона є учасником групи «Редан». І тоді вже буде дуже складно зупинити насилля», — вважає Нєбитов.

За словами правоохоронця, саме тому є важливими і кримінологічні заходи, які здійснюють поліцейські, і загальносоціальні профілактичні заходи щодо цього — для того, щоб уберегти українську молодь і попередити насилля у суспільстві.

Як повідомлялося, за інформацією поліції, активність нового небезпечного молодіжного руху «Редан», учасники якого організовують масові бійки, падає.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *