На Київщині загарбники стягують техніку та стріляють із «градів» — де найбільш небезпечно

Загарбники продовжують на Київщині накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критична інфраструктура.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба у Телеграмі.

«Найбільш небезпечні напрямки: Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району. Бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району», — повідомив він.

Зазначається, що загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критична інфраструктура. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами.

Зокрема, в Бориспільському районі вночі були обстріли північної частини Бориспільського району, жертв немає.

У Бучанському районі ситуація напружена: немає зв`язку з Макарівською громадою, у Бородянській громаді зафіксовано переміщення ворога, громада готується до евакуації, у Немішаївській, Дмитрівській, Бучанській, Гостомельській громадах пересування ворожої техніки, уночі відбувалися бої в Ірпені, у Білогородській громаді близько 6:00 ворог обстріляв градами — зруйновано декілька житлових будинків, двоє загиблих та один поранений.

У Броварському районі зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад, тут тривають бойові дії. У селі Гоголів в ніч з 11 на 12 березня, внаслідок ракетного удару, сталася пожежа у будівлі цеху з виготовлення рибної продукції та зруйновано будівлю для охорони підприємства «Шельф». З 11 на 12 березня, в селі Лукаші, внаслідок бойових дій, пошкоджено приміщення місцевої школи. Після ворожих обстрілів виникла пожежа на складах замороженої продукції, що розташовані неподалік села Квітневе.

Північ Вишгородського району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади перебувають на межі гуманітарної катастрофи. Зазначається, що до району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога, але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району.

У КОДА повідомили, що Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах.

У Василькові Обухівського району о 7:00 сталися чотири потужні вибухи.

У Фастівському районі вночі після обстрілу сталося загоряння залишків пального на нафтобазі в селі Крячки.

У КОДА нагадали, що сьогодні відбувається продовження евакуації населення через гуманітарні коридори з Гостомелю, Козаровичі, Микуличі, Андріївка, Макарів, Бородянка. Гуманітарна допомога направляться в усі 7 районів Київщини.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *