Поліцейські Броварського районного управління поліції прибули на виклик про домашнє насильство та вилучили у кривдника зброю

На спецлінію «102» зателефонувала схвильована жінка. Вона просила про допомогу, адже стала жертвою домашнього насилля. На місце події негайно прибув наряд реагування патрульної поліції.
Як з’ясувалося, що 30-річний чоловік словесно ображав свою дружину, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою. Правоохоронці провели з кривдником профілактичну бесіду та склали відносно нього адміністративний протокол за ч. 1 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Крім цього, вилучили у дебошира зареєстровану зброю.
Поліція попереджає: підставою для вилучення зброї та анулювання дозволу на неї є притягнення власника зброї до кримінальної відповідальності, зловживання спиртними напоями, наркотиками, порушення громадського порядку, схильність до скоєння злочинів та насильства у сім’ї, постійні конфлікти з сусідами.
Як зазначив начальник Броварського районного управління поліції Андрій Астаф’єв, що анулювання дозволів є ефективним превентивним заходом, який дозволяє попередити тяжкі злочини з використанням зброї. Своєчасне анулювання дозволу та вилучення вогнепальної зброї працівниками поліції на законних підставах – це запорука безпеки людей.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *