Рада схвалила поправки до закону: бронювання від мобілізації не виключає призову на військову службу

Рада схвалила поправки до закону про мобілізацію, які уточнюють коло осіб, що підлягають бронюванню. Бронь від призову можуть отримати як представники влади, так і працівники підприємств, чия трудова діяльність на місцях, які вони займають, є критично важливою для фронту та країни. При цьому бронювання від мобілізації не відкидає призову на військову службу.

Такі положення містить законопроект про внесення змін до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», який Верховна Рада ухвалила загалом.

Відповідно до цього законопроекту бронюванню від мобілізації, зокрема, підлягатимуть такі військовозобов’язані громадяни:

Рада схвалила поправки до закону: бронювання від мобілізації не виключає призову на військову службу

  1. Працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, без яких не можливе функціонування цих органів.
  2. Працівники підприємств, установ та організацій, що виконують мобілізаційні замовлення.
  3. Працівники підприємств, зайняті виконанням робіт та послуг, які необхідні для забезпечення ЗСУ, а також для функціонування інших військових формувань.
  4. Працівники підприємств та установ, які критично важливі для функціонування економіки країни та забезпечення потреб населення у воєнний період.

Критерії, за якими вирішують хто має отримати бронювання від мобілізації, визначаються урядом України. Крім того, бронювання від мобілізації не виключає від призову на військову службу під час періоду, поки діє бронь. Але призвати такого військовозобов’язаного можуть лише за однієї умови – за його особистої згоди.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *