У Броварській громаді відзначили День захисників і захисниць України, Дня Українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня українці відзначають одразу три свята, які нероздільно пов’язані між собою – День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та свято Покрова Пресвятої Богородиці. В цей день ми згадуємо українські військові традиції і віддаємо шану сучасним воїнам, які примножують їх, схиляємо голови перед полеглими захисниками і віншуємо героїзм живих.

Джерело — САЙТ БРОВАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Покладанням квітів до місць поховання загиблих воїнів АТО/ООС розпочались тематичні заходи, участь у яких взяли секретар Броварської міської ради Сергій Богуцький, заступники міського голови Дмитро Ткачов і Лариса Виноградова, депутати міської ради, ветерани АТО/ООС, члени сімей загиблих воїнів, військовослужбовці, представники духовенства і громадськості.

На майдані Свободи відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку «Захисникам України».

На сцені, встановленій в парку культури і відпочинку «Перемога», представники ГО «Духовність» звершили молитву за благословення народу України і нашої громади. Привітав зі святом та провів нагородження секретар міської ради Сергій Богуцький. За сумлінне виконання службових обов’язків, мужність, високий патріотизм та з нагоди святкування Дня захисників і захисниць України, Подяками Броварського міського голови були відзначені військовослужбовці військових частин Міністерства оборони України, учасники Операції об’єднаних сил, АТО, учасники волонтерського руху, громадські діячі. Члени родин загиблих воїнів отримали Знак народної пошани  та медалі за незламність духу. Також, свої дипломи отримали переможці та учасники конкурсу дитячого та юнацького малюнку «Моя Україна», роботи яких було розміщено поряд зі сценою. Пам’ятними подарунками відзначили й переможців патріотичного квесту «Україна – це ми!», який організував і провів Міський культурний центр.

Не обійшли увагою й срібного призера Параолімпійських ігор в Токіо Іллю Яременка, якому під час урочистостей, які відбувались на сцені, було вручено ордер на однокімнатну квартиру в новобудові.

Велику концертну програму представив гурт Living Rocks.

Посмакувати борщем та кашею, приготовленими в умовах польової кухні, можна було одразу на кількох локаціях, одну з яких організували правоохоронці Броварського районного управління поліції.

Спеціально для маленьких відвідувачів свята були організовані майстер-класи з виготовлення листівки-аплікації з природніх матеріалів та браслету-оберегу з кольорових мотузок. Малеча із задоволенням досліджувала військову та спеціалізовану техніку, виставлену на площі. А охочі познайомитися з військовою зброєю мали змогу навчитися поводитися з нею, розбираючи і збираючи автомати.

З нагоди свята та на вшанування пам’яті загиблого броварчанина Дмитра Янченка було відкрито футбольне поле, яке знаходиться поряд з будинком, в якому він мешкав на вулиці Олімпійській. Символічний перший удар по м’ячу зробив секретар міської ради Сергій Богуцький. На воротах був юний голкіпер Міського футбольного клубу «Бровари», вихованці якого цього дня провели перше тренування на новому полі.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

image

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *