У деяких областях України відновлюють навчання: де та в якому форматі

У деяких регіонах України, переважно західних, відновлюють навчання для дітей та студентів.

Так, у Дніпрі вже сьогодні, 10 березня, розпочалося дистанційне навчання.

У Львові від понеділка, 14 березня, відновлюється навчання для школярів 1-11 класів. Заняття відбуватимуться в онлайн-форматі.

Діти, які приїхали з інших областей та живуть у приміщеннях шкіл, зможуть у них і навчатися – теж у онлайн-форматі.

Діти, які разом із батьками живуть у хостелах, притулках та будинках, теж матимуть змогу навчатися: батьки мають зареєструвати їх у найближчій школі. Якщо немає відповідної техніки для участі у заняттях, то школи намагатимуться її надати.

Мер Андрій Садовий розповів, що приміщення деяких садків у місті також використовуються для прийому біженців. Наступного тижня влада спробує перепланувати роботу таким чином, щоб хоча б частково відновлювати роботу та створювати резервні сади.

Щодо вишів. «Львівська політехніка» ще не поновлюватиме навчання. А Національний університет імені Івана Франка від понеділка відновлює дистанційне навчання.

На Івано-Франківщині теж з понеділка збираються відновити дистанційне навчання у школах, коледжах та професійних училищах.

У Хмельницькому дистанційне навчання у школах відновили 9 березня. Це стосується учнів 1-11 класів та позашкільної освіти.

В області навчання у школах відновиться із понеділка. До освітнього процесу і в області, і в місті залучатимуть дітей-переселенців. Для цього батькам потрібно подати заяву до найближчого навчального закладу

Дитячі садки поки що працювати не можуть.

У Полтавській області готові з 14 березня розпочати роботу школи, технікуми та університети – у дистанційному форматі. Остаточне рішення прийматиме кожна громада окремо. Для дітей біженців також буде можливість навчатися.

У Волинській області з понеділка планують відновити навчання у школах – віддалену форму з елементами дистанційного навчання. Педагоги даватимуть завдання та прийматимуть виконані роботи – щоб не сильно навантажувати інтернет.

На Рівненщині з наступного тижня планують відновити навчання. Навчання буде виключно дистанційним та стосуватиметься лише закладів загальної середньої освіти, спеціальної, спеціалізованої, позашкільної освіти. Установи професійної професійної вищої та вищої освіти можуть проводити навчання як у дистанційній, так і у змішаній формі. Дитячі садки поки що залишаються закритими.

У Тернопільській області буде подвійна форма навчання – дистанційне та віддалене. Зможуть навчатися і діти переселенців: батькам потрібно звернутися до керівника тієї школи, яка є ближчою до місця проживання або перебування.

У Чернівецькій області з 14 березня відновлюють дистанційне навчання для школярів. Як працюватимуть дитячі садки, вирішуватимуть органи місцевого самоврядування.

На Одещині теж збираються дистанційно відновити освітній процес. Це стосується шкіл, професійно-технічних закладів, закладів професійної вищої та вищої освіти.

Нагадаємо, після нападу Росії для українських шкіл оголосили двотижневі канікули.

Тим часом міністр освіти Сергій Шкарлет вважає, що в Україні потрібно відновити освітній процес. У регіонах, де дозволяє ситуація із безпекою, можна продовжити навчання у дистанційній формі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *