У Скибині Калинівської громади на Броварщині освятили місце майбутньої церкви

18 липня 2022 року у селі Скибин Калинівської громади відбулася знакова подія — освячення хреста та закладення наріжного каменю на початок будівництва храму — преподобного Амфілохія Почаївського. Подія відбулася за ініціативи місцевої парафії преподобного Амфілохія Почаївського на чолі з її головою Володимира Скорика.       

В урочистостях освячення взяли участь Почесний Патріарх Православної церкви України, Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет та єпископ Переяславський і Білоцерківський Української Православної Церкви Київського Патріархату Андрій. Також на заході були присутні заступник голови Броварської районної ради Валентина Шульга, почесний громадянин Броварського району Ніна Федірко та представники Броварської районної військової адміністрації.

       

       

Священнослужителями було проведене богослужіння на місці будівництва майбутнього храму.

      

      

У своїй промові Почесний Патріарх ПЦУ Філарет наголосив на тому, що ця справа є святою та доброю і благословив майбутнє будівництво.

                   

                   

На завершення заходу голові місцевої парафії преподобного Амфілохія Почаївського Володимиру Скорику за заслуги з відродження духовності в Україні, утвердження Помісної Української Православної Церкви та з нагоди 65-річчя з Дня народження, вручено Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ-го ступеня.

          

          

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *