Чому коронавірус вражає всіх по-різному: лікар-інфекціоніст дала відповідь

Коронавірус всі люди переносять по-різному. У когось може підскочити температура, боліти горло і з’явитися сильний кашель, а хтось переносить інфекцію тільки з нежитю.

Це можна пояснити тим, що люди взагалі можуть по-різному переносити одне і те ж захворювання. Приміром, деякі переносять запалення легенів на ногах, приймаючи таблетки, а комусь необхідна госпіталізація. Про це лікар-інфекціоніст вищої категорії Світлана Куніцина розповіла ТСН.

За словами фахівця, зараз в Україну прийшов не дуже агресивний вірус, тому багато пацієнтів його легко переносять. Але бувають і важкі форми. Найуразливіша категорія населення – це пенсіонери.

Це пов’язано з тим, що у людей похилого віку є цілий букет хронічних соматичних захворювань, насамперед бронхолегеневої системи і серцево-судинної.

Лікар зазначила, що дуже важливе значення має стан кровоносних судин. У тих, У кого проблеми з судинами, частіше спостерігаються тяжкі форми перебігу COVID-19.

Куніцина також підкреслила, що перебіг хвороби залежить від загального стану організму людини, включаючи хронічні захворювання. У молодих людей, які страждають на діабет, ревматизм або сильні ендокринні захворювання, теж будуть важкі наслідки після зараження коронавірусною інфекцією.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *