Американський ОПК готується до озброєння України: просить надати лише перелік

Американські зброярі вже починають готуватися до ленд-лізу та «вибивають» тверді замовлення

Такі американські оборонні гіганти, як Northrop Grumman вже готуються нарощувати виробництво озброєння для України. Все що їм потрібно для цього — отримати чіткий перелік озброєння та військової техніки, який потрібен, а також кількість.

Саме це є головною умовою планомірного нарощування виробничих можливостей, про що в інтерв’ю Financial Times повідомила виконавчий директор Northrop Grumman Кеті Уорден (Kathy Warden).

За її словами для американського оборонно-промислового комплексу надважливо отримати чіткі дані щодо потреби для коригування власних протяжностей, запасів компонентів та логістики постачань. Тим паче, що запаси озброєння, яке передається Україні, необхідно поповнювати, а поки немає жодних ознак швидкого завершення війни.

Водночас зараз у світі існують проблеми у глобальній системі з постачання деяких комплектуючих, тому необхідно закладати дещо більші строки на виготовлення озброєння. В першу чергу мова йде про мікропроцесори, дефіцит яких розпочався ще до коронокризи й був нею значно посилений.

 

Як приклад був наведений Raytheon, який у травні отримав замовлення на 1300 Stinger у рамках контракту на 624 млн доларів, але попросив трохи більше часу на виконання. Бо це перше замовлення за 18 річну перерву у виробництві цієї зброї і тепер необхідно замінити величезну кількість компонентів, які вже не виробляються.

Image 0

Також було підтверджено, що декілька разів на тиждень проводять зустрічі у Пентагоні де обговорюється заходи із підтримки України озброєнням. І вони дозволяють зрозуміти напрями на чому підприємства мають зосередитись.

Видання наводить слова іншого неназваного «генерального підрядника» армії США, який повідомив, що вже почав закуповувати компоненти у очікуванні великих замовлень на виготовлення літаків та вертольотів для України. Але підготовку до розширення виробництва здійснює на власний ризик без чіткого замовлення.

Image 2

Для України, в цій ситуації, головною є не скільки бідкання гігантів оборонної промисловості США, а те, що вони це роблять на сторінках впливовішого видання і тим самим «вибивають» собі замовлення на озброєння, яке потрібно Збройним Силам України.

Але для нас в цій ситуації є і вкрай важливим максимальне можливе залучення до процесів виробництва зброї власного оборонно-промислового комплексу. Навіть у перспективі після перемоги та поступовими кроками, починаючи просто з обслуговування та ремонту вже переданого озброєння.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *