Бабак Тимко з Харківщини дав прогноз на весну 2022

Бабак Тимко з Харківщини дав прогноз на весну 2022 року. Згідно із передбачення гризуна, весна прийде за розкладом, проте буде нестабільною і прохолодною.

 

– Незважаючи на те, що Тимко не побачив свою тінь, весна буде досить нестабільною. Каже, що нас очікують температурні коливання, – сказала співорганізаторка заходу Надія Токарська.

Тимку також запропонували обрати кращу “страву-антистрес для українців”. Бабак надав перевагу салу з чорним хлібом, часником та зеленню. До борща з пампушками та вареників з цибулею гризун не побіг.

Співорганізаторка заходу до Дня бабака Людмила Доля зазначила, що головною ідеєю свята є привернення уваги до біорізноманіття та збереження українського степу.

– Ідея цього свята залишається незмінною — привернення уваги до біорізноманіття та збереження українського степу. 18-й раз ми на цьому місці, я сподіваюся, що ми зберемося тут і вдвадцяте, і вп’ятдесяте. Будуть нові люди, – сказала Людмила Доля.

Варто зазначити, що у Харківській області, за різними підрахунками, живе від 5 до 18 тис. бабаків. Традицію віщування весни започаткували, щоб привернути увагу до захисту гризунів.

Прогноз Тимка у 2021 році не збувся, але на біостанції кажуть, що ідея акції знайшла відгук. Байбаків степових внесли до Червоної книги як вид, що зникає.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *