Бровари отримають від Світового банку 91,8 млн гривень на відбудову пошкоджених об’єктів

Кабінет міністрів прийняв порядок та умови отримання п’ятьма українськими містами грошей на відновлення критичної інфраструктури. Відновлення буде фінансуватися коштом позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку, а конкретним громадам підуть як субвенція від українського уряду. 

Про це  стало відомо з прийнятої 15 листопада 2022 року на засіданні Кабінету міністрів під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля постанови №1279 “Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення обʼєктів критичної інфраструктури в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту “Проект розвитку міської інфраструктури – 2”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно постанови, понад 1,66 млрд гривень розподілять п’яти постраждалим містам таким чином:

  • Харкову – 1,14 млрд гривень; 
  • Миколаєву – 311 млн гривень;
  • Броварам – 91,8 млн гривень;
  • Кременчуку – 59,8 млн гривень;
  • Житомиру – 58,8 млн гривень.

«Ухвалене рішення дозволить громадам відновити та модернізувати пошкоджені об’єкти, зокрема підприємств водопостачання, водовідведення, теплопостачання та поводження з відходами. Це своєю чергою сприятиме наданню споживачам якісних житлово-комунальних послуг», – прокоментував урядове рішення виконувач обов’язків міністра розвитку громад і територій Василь Лозинський.

Як інформувала , на засіданні 15 листопада Кабінет міністрів також постановив змінити порядок соціального і правового захисту звільнених з російського полону оборонців та родин бранців кремля. 

Позбавлені свободи внаслідок агресії рф особи зможуть отримувати 100 тис. гривень щорічно під час перебування у полоні та 100 тис. гривень одноразово після звільнення. Крім того, у разі смерті такої особи передбачена одноразова фінпідтримка її сім’ї від держави 100 тис. гривень.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *