Броварщину попередили про різкі коливання рівнів води на Десні протягом трьох днів

Броварськоий район попередили про різкі коливання рівнів води впродовж трьох днів. Про це в п’ятницю, 10 лютого, повідомили в Українському гідрометеорологічного центру.

«10-13 лютого, внаслідок зажорів льоду, на пригирловій ділянці Десни (Броварський район, Київська обл.) можливі різкі коливання рівнів води на 0,1-0,6 м за добу», –

Український гідрометеорологічний центр

Як зазначають гідрометеорологи, результатом таких коливань може стати затоплення заплави нижче поста Літки, а також ймовірне початкове затоплення лівого берега заплави біля с. Літки при утриманні і посиленні зажору льоду.

В районі оголошено І, жовтий, рівень небезпеки.

Нагадаємо, на початку лютого на Десні в Броварщині продовжували боротися з льодовим затором. У такий спосіб намагалися знизити рівень води та запобігти підтопленню у прибережних зонах.

Як повідомляли в січні, через утворення льодового затору на р. Десна в кількох населених пунктах піднявся рівень води та підтопив домогосподарства на Броварщині. Тоді роботи з підриву льоду тривали кілька днів, зокрема, сапери здійснили серію підривів льодового затору в районі сіл Погреби та Зазим‘я.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *