Білий дім працює над постачаннями Україні важкої артилерії

Що сталося. США з союзниками працюють над поставками артилерійських систем для України. Пентагон розглядає можливість надання Україні техніки та захисних костюмів у новому пакеті військової допомоги.

Джерело. Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі.

Вона уточнила, що ця інформація раніше була надана Міністерством оборони США. Водночас офіційно Пентагон поки не говорив про далекобійну артилерію: тільки зі слів анонімних чиновників. 

Деталі. Псакі озвучила прогноз США, що росія спробує оточити та розбити українські сили на сході України та продовжить завдавати повітряних та ракетних ударів по решті країни, щоб максимально послабити Україну.

За її словами, Білий дім працює над тим, щоб надати ЗСУ артилерію із запасів США, а також полегшити перекидання важкої техніки від інших союзників і партнерів, як було зроблено із переданням комплексу ППО С-300, за який Словаччині поставили батарею ЗРК Patriot.

Бекграунд. Масштабний пакет оборонної допомоги Україні на загальну суму майже $800 млн, наданий адміністрацією США кілька тижнів тому, більшою мірою вже надійшов у ЗСУ.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *