Вкладників Ощадбанку позбавили держгарантій за вкладами

Кабінет міністрів скасував державні гарантії вкладів фізичних осіб в Ощадбанку та перевів їх на Фонд гарантування вкладів

Ощадбанк

Ощадбанк Фото ukranews.com

Постанова закріпила положення Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», ухваленого 1 квітня 2022 року.

Відповідно до законодавства, Ощадбанк набуває статусу учасника Фонду гарантування вкладів з дня набрання чинності цим законодавчим актом.

Згідно зі змінами до статуту державного банку, вклади фізичних осіб, розміщені у банку, гарантуються у порядку та розмірах, передбачених Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Як повідомляли Українські Новини, з 13 квітня набрав чинності Закон України №2180-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», підписаний Президентом 12 квітня, яким гарантується 100% вкладів населення у банках на період воєнного часу.

Обсяг коштів, розміщених фізичними особами на рахунках у банках у гривні та іноземній валюті, за оперативними даними, зріс на 7,7% до 843,732 млрд грн станом на 1 серпня, порівняно з даними на 1 липня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *