Віддати 50 тисяч або залишитися без прав: за яке порушення водій може втратити цілий статок

Для українських водіїв передбачено чимало штрафів на порушення правил дорожнього руху. Багато хто з них не суттєвий, але є й дуже серйозні суми, як за водіння в стані алкогольного сп’яніння. Перелік порушень та сума штрафів за порушення Правил дорожнього руху встановлено Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ст. 130 ч.3 водій може виклопотати 51 тисячу гривень штрафу, якщо за рік був повторно спійманий за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння та при цьому відмовився від проходження медичного огляду.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Як доповнення до покарання, водієві загрожує адміністративний арешт на 15 діб, а також ризик втратити право керувати транспортним засобом на строк до 10 років з конфіскацією автомобіля.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Дуже серйозний штраф можна отримати, вирішивши покататися в автомобілі, будучи при цьому позбавленим права водіння. За першу таку «провину» доведеться викласти 20400 гривень штрафу. Якщо водія протягом року ловлять на цьому порушенні повторно, сума штрафу збільшується вдвоє — до 40800 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як уникнути замерзання дверей автомобіля під час морозів: ці поради допоможуть вам уникнути наслідків.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *