Відновлення енергосистеми потребує перегляду штучних цінових обмежень на ринку електроенергії, – ексміністр

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) має дозволити енергокомпаніям отримувати достатньо коштів для відновлення енергосистеми, заявив колишній міністр енергетики Іван Плачков.

За його словами, у компаній зараз немає грошей на відновлення енергосистеми і в той же час НКРЕКП не приймає необхідних рішень, які дозволили б енергетикам отримати кошти на ремонт обладнання.

«Чому НКРЕ зараз не приймає рішення про прайс-кепам? По цінам? Це ж їх пряме зобов’язання. Невже вони не розуміють, вони ж там не непрофесійні. В чому причина, я не можу зрозуміти», — сказав Плачков.

Він додав, що вироблена в Україні електроенергія коштує значно менше, ніж імпортна або вироблена на дизель-генераторах. Тому потрібно забезпечити відновлення власного виробництва, щоб споживачі мали більш вигідну вартість електрики.

«НКРЕ повинно повернутись до аналізу господарської діяльності компаній. І зрозуміло регулювати ринок, щоб компанії отримували необхідний обсяг грошей», — підкреслив екс-міністр.

Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявляв, що влада обговорює відмову від цінових обмежень на ринку електроенергії. Це дасть можливість швидше ремонтувати інфраструктуру та будувати нову генерацію.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *