Від метро до ресторану: українцям дали офіційну відповідь, як і де можуть вручити повістку

Стало відомо остаточно про те, чи українцям можуть вручати повістки в будь-якому місці. Це може бути як ресторан, так і вхід у метро. Офіційна відповідь влади.

Про це у своєму новому інтерв’ю розповів керівник КМВА Сергій Попко.

За його словами, у такий час складне все змінилося, і людям можуть почати вручати повістки для явки у військкомат де завгодно. Усе тому, що законодавство не регламентує точне місце.

 
Видача повiстки, скріншот: YouTube
Видача повiстки, скріншот: YouTube
 

«Законодавством чітко не регламентується місце, де має вручатися повістка. Її можуть вручити у будь-якому місці», — сказав Попко.

Крім того, він одразу зазначив, що повістка має бути разом із підписом керівника територіального центру комплектування, або як усі звикли його називати – військкомат. Також, без мокрого друку цей документ недійсний.

В нiй буде вказано дату вручення, адресу, а також час, у який потрібно туди прибути.

 
поліція в метро, скріншот з відео
поліція в метро, скріншот з відео

Якщо про місце вручення немає чіткого поняття, то віддати її українцю має право виключно співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівники підприємств, ФОП, а також управителі багатоквартирних будинків.

У КМВА закликали киян довіряти лише перевіреній інформації від офіційних джерел.

Тим часом мобілізація триває вже майже рік, і все через війну в Україні, яку розпочав диктатор путін 24 лютого 2022 року.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *