Від початку російського вторгнення в Україні загинули 197 дітей

В Україні підтверджена загибель 197 дітей внаслідок воєнних дій. Однак ці дані можуть бути значно вищі.

Загалом через війну в Україні постраждали понад 548 дітей – 197 загинули та більше, аніж 351 дитина отримала поранення різного ступеню тяжкості.

Як зазначили в Офісі генерального прокурора, ці дані не остаточні. Адже ще тривають активні бойові дії, а частина території України – під тимчасовою окупацією.

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 115, Київській – 105, Харківській – 81, Чернігівській – 54, Миколаївській – 40, Херсонській – 38, Луганській – 36, Запорізькій – 23, Києві – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15.

Випадки вбивства дітей російськими окупантами

Чи не найбільш кривавий випадок, коли одночасно загинуло чимало дітей внаслідок російської атаки – ракетний удар по вокзалу Краматорська. Кількість дітей, які загинули внаслідок обстрілу збільшилася до 7. В лікарні померли ще дві дитини.

Виявляють тіла дітей і у Бучі та Гостомелі. Там було виявлено тіла дітей 4 і 10 років із тілесними ушкодженнями, а також обгоріле тіло 17-річного хлопця.

Є випадки, коли діти гинуть внаслідок обстрілів автомобілів. У лютому на контрольно-пропускному пункті в Чорнобильську зону поблизу села Дитятки російські військовослужбовці розстріляли цивільний автомобіль, який зупинився на узбіччі. Загинули батько та його неповнолітній син.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *