Від імені ГУР українців просять зробити благодійні внески на армію: скільки потрібно переказувати і куди

Українцям пропонують переказати благодійні внески на потреби ЗСУ. До громадян звертаються від імені ГУР (Головного управління розвідки) Міноборони України, а також особисто від його керівника. Все, що потрібно знати про такі звернення – те, що вони фейкові. Отже, переказувати гроші нікуди не потрібно.

Про це повідомляє прес-служба Головного розвідуправління у Telegram-каналі цього відомства.

У повідомленні, зокрема, йдеться, що шахраї не гребують жодними прийомами заради того, щоби виманити у громадян гроші. Причому зараз, коли країна веде важку війну з агресором, аферисти нерідко намагаються нажитися на патріотичних почуттях людей. Тому останнім часом почастішали випадки такого роду шахрайств, пов’язаних зі збиранням коштів для ЗСУ.

Зокрема, аферисти телефонують громадянам і пропонують їм переказати благодійний внесок на армію. Причому нерідко вони це роблять від імені авторитетних органів державного та військового управління.

«Зловмисники, прикриваючись ім’ям Головного управління розвідки МО України та його начальником генерал-майором Кирилом Будановим особисто, спекулюють почуттями українців та проводять благодійні збори з метою власної наживи», — пише прес-служба ГУР.

Від імені ГУР українців просять зробити благодійні внески на армію: скільки потрібно переказувати і куди

Водночас у повідомленні йдеться, що їхня установа не проводить жодних грошових зборів на сторонніх ресурсах та неверифікованих сторінках у соцмережах.

«Нагадуємо, що ми працюємо лише з благодійними фондами та волонтерськими організаціями, які мають належну репутацію та історію діяльності. Просимо вас не переказувати гроші невідомим «благодійникам» і довіряти лише офіційним повідомленням», — наголошують в інформації від ГУР.

Таким чином, якщо вас намагаються схилити до сплати будь-яких грошей, хай навіть із найблагороднішою метою, не кваптесь одразу переказувати кошти на вказаний рахунок. Краще зайдіть на сайт або в один із верифікованих соціальних акаунтів відомства або тієї людини, від імені якої орудують «благодійники», аби переконатися в достовірності інформації. Найімовірніше, що жодних фінансових зборів ніхто не оголошував, і вас просто намагаються «розвести на гроші».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *