Грошову допомогу українським біженцям в Європі можуть зупинити: її буде видавати Україна

Володимир Зеленський виступив із заявою щодо фінансової допомоги, яку отримують українські біженці в Європі. Він вважає, що ці гроші краще направити до бюджету України.

Президент України зазначив, що допомога, яку отримують наші громадяни в Європі може значно підтримати вітчизняну економіку. Зеленський висловив подяку європейським країнам за підтримку наших людей, але він наголосив на тому, що деякі особи зловживають допомогою і отримують її з обох бюджетів одночасно.

Буває таке, що людина отримує підтримку з двох бюджетів. Ну, так буває. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я узагальнюю.Тому краще, якщо Німеччина передасть кошти, які виділяє на допомогу нашим громадянам в український бюджет, а ми уже натомість розподілим ці гроші за місцеперебування цієї особи – зазначив глава держави в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

Володимир Зеленський нагадав, що частина коштів України залишається в Європі, оскільки громадяни втекли від війни і забрали з собою готівку. Таким чином, велика частина українських грошей влилася в економіку інших країн.

Поки у світі говорять про фінансову підтримку українців, я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей, – пояснив президент.

Також Володимир Зеленський висловив вдячність українцям, які повернулися додому, працюють і підтримують економіку та Збройні сили.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *