Дві птахофабрики відновлює «UkrLandFarming»

Якщо не відновити поголів’я, то на наступний рік буде ще більша катастрофа із дефіцитом яєць. Про це повідомив власник агрохолдингу UkrLandFarming Олег Бахматюк в інтервʼю «Європейській правді«. 

«Зараз ми відновлюємо Бровари, Макарів (Київська область) та птахофабрики в Харківській області. Думаємо про посадку поголів’я, відновлюємо інкубаційний процес у Макарові. Там усе відремонтували, інкубатор першочергово. На це потрібні великі обігові кошти», — розповів мільярдер. 

Богодухівська та Старовірівська птахофабрика входять до агрохолдингу, власником якого є Бахматюк.

Зазначимо, іще до війни 37 підприємств агрохолдингу були зупинені, серед яких вісім птахофабрик — філій Приватної науково-виробничої компанії «Інтербізнес», в тому числі Богодухівська та Старовірівська (Харківська область). Причиною стала справа, яку відкрило Національне антикорупційне бюро України. Відомо, що в жовтні 2014 року ВіЕйБі Банк, віднесений до категорії проблемних банків, звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит під заставу нерухомого майна. Хоча ВіЕйБі Банк не подав всіх необхідних для цього документів (як програму фінансового оздоровлення банку, спрямовану на вирішення впродовж терміну користування стабілізаційним кредитом проблем ліквідності, поліпшення структури активів, дохідності, рентабельності тощо), правління Нацбанку всупереч вимогам законодавства надало позитивну відповідь..

Бахматюк поінформував, що планує виробляти 50 мільйонів яєць на місяць. 

«Ми поставили ціль відновити виробництво 50 мільйонів яєць на місяць зі 100 мільйонів, що ми втратили. Для цього нам треба 3 мільйона дорослого поголів’я і 420 мільйонів гривень обігових коштів. Зараз над цим активно працюємо», — пояснив власник агрохолдингу.

Нагадаємо, від вересня в Україні росли ціни на яйця. За даними Міністерства агрополітики, середня ціна піднялася до 62 гривень за десяток. У міністерстві вважають, що зростання майже зупинилося. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *