Держдеп схвалив операцію з продажу Україні ЗРК NASAMS на $285 млн – Пентагон

США можуть продати Україні зенітно-ракетну систему NASAMS та обладнання на $285 млн. Держдеп схвалив угоду щодо відповідного продажу.

Як зазначено на сайті Міністерства оборони США, Агентство зі співробітництва в галузі безпеки та оборони надало необхідну сертифікацію. Раніше український уряд запросив закупівлю NASAMS, яка включає: один радар AN/MPQ-64F1 Sentinel.

До пакету входять Центр розподілу вогню (FDC); пускові установки для каністр, захищений зв’язок, приймачі GPS, завантажувачі кодів та комплекти кабелів; набори інструментів; випробувальне обладнання; допоміжне обладнання; первинні двигуни; генератори; технічна документація; запчастини; технічна підтримка уряду США та підрядників та інші супутні елементи логістики та програмної підтримки.

Таким чином, загальна кошторисна вартість складає 285 мільйонів доларів.

«Цей пропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілей національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі. Україна гостро потребує підвищення своїх можливостей щодо захисту від російських ракетних ударів та авіації. Придбання і ефективне розгортання цього потенціалу підвищить здатність України захищати свій народ та критично важливу національну інфраструктуру», – йдеться у повідомленні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *