Діти війни: за час російського вторгнення в Україні народилося понад 4 тисячі немовлят

За час російського вторгнення в Україні народилося понад 4 тисячі немовлят та укладено близько 4 тисяч шлюбів.

Про це повідомило Міністерство юстиції в своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Як би ворог не хотів нас знищити та зламати, але життя триває… І народжується нове, попри війну. З початку війни з Росією в різних куточках України народилося 4311 немовлят», — йдеться у повідомленні.

За цей час українці також створили майже 4 тисячі нових сімей. 3973 пари вирішили офіційно скріпити свій союз в умовах війни.

«Незважаючи на збройну агресію Росії, українці не втрачають духу та сили віри. Ворога буде знищено! Ми переможемо!», — підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари — їжу, ліки, пальне для того, щоб переміститись в безпечне місце. І це – питання життя та здоров’я новонародженої дитини. Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка» знято на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *