Загарбники намагаються активізувати діяльність диверсантів у Києві

Загарбники намагаються активізувати діяльність диверсійно-розвідувальних груп на території Києва з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, порушення системи державного та військового управління.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 06:00 26 березня російські загарбники продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України.

На окремих напрямках ворог не полишає спроб ведення штурмових дій, здійснює авіаційні нальоти та намагається завдати вогневого ураження окремим підрозділам ЗСУ, однак успіху не має.

Російські війська продовжують вживати заходів з метою відновлення боєздатності своїх підрозділів, поповнення боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки до відновлення наступальних дій.

Під час комплектування підрозділів, які зазнають суттєвих втрат у ході бойових дій із силами оборони, у зв’язку із браком кваліфікованих кадрів противник здійснює комплектування особовим складом із низькими моральними якостями та особами схильними до зловживання наркотичними речовинами й алкоголем.

За даними Генштабу, ворог здійснив розгортання практично всіх підрозділів росгвардії, які дислокувалися на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та в окремих районах Херсонської, Запорізької і Донецької областей, з метою придушення спротиву жителів Херсона, Генічеська, Бердянська та в окремих районах міста Маріуполя.

Як зауважують у Генштабі, пояснюється це неспроможністю швидко поповнити втрати, здійснити належне перегрупування і застосування військ для підтримання необхідного темпу ведення бойових дій та досягнення кінцевої мети війни.

Так, враховуючи високий рівень безповоротних та санітарних втрат збройних сил рф і залучення до бойових дій військовослужбовців строкової служби, проведення весняної призовної кампанії 2022 року, яка розпочинається 1 квітня, може стати проблемною.

Крім того, проглядається тенденція різкого зниження кількості контрактників у співвідношенні до строкової служби.

Таким чином, погіршення соціальної складової внаслідок міжнародних санкцій та втрати в ході війни у найближчі тижні ймовірно загострять проблему комплектування російського війська якісним персоналом.

На додачу техніка, яка надходить зі складів зберігання та арсеналів до окупаційних підрозділів, що намагаються відновити боєздатність, перебуває в незадовільному технічному стані внаслідок недбалої попередньої експлуатації та тривалого зберігання.

Угруповання Сил оборони продовжує вести оборонну операцію на визначених напрямках, проводить стабілізаційну операцію, виконує завдання територіальної оборони.

Так, угруповання сил і засобів оборони Києва продовжує відбиття наступу противника, нанесення йому вогневого ураження та утримання раніше визначених оборонних рубежів.

На Донецькому і Луганському напрямках угрупованням Об’єднаних сил відбиті всі ворожі атаки та завдані суттєві втрати російським загарбникам. Українськими воїнами знищені 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника.

Втрати загарбників у живій силі склали близько 170 осіб. Підрозділами протиповітряної оборони збиті три російські літаки та три безпілотні літальні апарати ворога.

Угруповання Повітряних сил ЗСУ за попередню добу знищило 12 повітряних цілей загарбників: три літаки, три безпілотники, вертоліт та п’ять крилатих ракет. Ударна авіація ПС під прикриттям винищувачів завдала нищівних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та скупченнях російських військ.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *