Зарплата Зеленського у 13 разів менша, ніж у директора «Київтеплоенерго»: скільки платять у КП

Зарплата президента України Володимира Зеленського у 13 разів менша, ніж у директора «Київтеплоенерго». При цьому у невеликому населеному пункті біля Києва – Чабани – директор місцевого комунального підприємства, яке займається обслуговуванням багатоквартирних будинків, заробляє більше за президента.

Це випливає з даних, опублікованих на сайті Нацагенства з питань протидії корупції (НАЗК). Президент отримує «голий» оклад у розмірі лише 28 тис. грн. Це менше, ніж зарплати директорів усіх проаналізованих OBOZ.UA комунальних підприємств.

Скільки заробляють:

  • президент Володимир Зеленський – 28 000 грн;
  • директор «Київтеплоенерго» В’ячеслав Бінд – 364 869 грн;
Зарплата директора КП
  • Директор «Львівводоканалу» Дмитро Ванькович — 82 242 грн;
  • директор «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк – 64 946 грн.;
Зарплата у Луцьку
  • директор «Харківських теплових мереж» Василь Скопенко – 56 545 грн;
  • директор керуючої компанії «Чабани» Віктор Натяга — 35 250 грн.

Нардепи заробляють менше, ніж працівники Ради

Спікер Ради Руслан Стефанчук щомісяця отримує менше 100 тис. грн, тоді як у голови автобази Ради – 130 тис. грн. Так, для нардепів працює окреме підприємство – автобаза Управління справ Верховної Ради. Автопарк налічує 238 машин, найпопулярніша модель – Toyota Camry. Підприємство має директора – Бориса Богославця. Що цікаво, минулого року його середня зарплата становила майже 130 тис. грн на місяць, він заробив понад 1,5 млн грн на рік. Тож відповідальний за транспорт для нардепів заробляє більше, ніж нардепи.

Своя Toyota Camry має ще одне держпідприємство, яке належить Верховній Раді, – Державного будівельного комбінату Управління справами ВР. Директор цього підприємства Ігор Скочинський має квартиру у Фастові, а його щомісячна зарплата складає близько 36,4 тис. грн.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *