Звільнено очільника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка

Президент України Володимир Зеленський звільнив  Іллю Вітюка з посади начальника  Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Відповідний указ було опубліковано на офіційному сайті Президента.

«Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України«, — йдеться в тексті документу. 

Варто зауважити,  що наразі указу про призначення нового очільника відомства не видано.

Окрім того, Володимир Зеленський зробив такі кадрові зміни в СБУ:

  • Голову Кіровоградського СБУ Сергія Кононенка було призначено керівником у Закарпатську область.
  • Голову Полтавського СБУ  Івана Рудницького було призначено керівником у Волинську область.
  • Голову Волинського СБУ було призначено начальником у Миколаївську область.

Нагадаємо, що на початку квітня «Слідство.Інфо» опублікувало розслідування, в якому розповіли про нерухомість сім’ї Іллі Вітюка,вартістю щонайменше 25,5 мільйона гривень, що значно перевищує офіційну заробітну плату посадовця. Після чого НАБУ почало перевірку купівлі елітної нерухомості членами його родини.

У оприлюдненому журналістському розслідуванні також йшлося про ймовірну причетність Вітюка до зйомок розстрілів на Майдані з боку «Беркуту». Після публікації цієї інформації, за ймовірною вказівкою генерала СБУ, журналісту-розслідувачу ТЦК намагалося вручити повістку.

Після розслідування журналістів керівник Служби безпеки України Василь Малюк  усунув  Іллю Вітюка  і відправив на передову.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *