Зниження температури повітря та мокрий сніг: коли й в яких областях чекати погіршення погоди, прогноз на 4 січня

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні у середу, 4 січня. Вона відзначає, що 4-го січня такі масові рекорди, як напередодні, вже малоймовірні, хоча ще й переважатиме порівняно тепла погода.

Згідно з прогнозом, максимальна температура повітря завтра становитиме в більшості областей України +2+8 градусів, на півдні та заході +5+11 градусів. Якісь серйозні опади — навряд чи будуть в середу, додає синоптикиня. Вітер очікується переважно північно-західний, 5-12 метрів за секунду.

«Додатковим сприянням потужного прориву тропічної теплющої повітряної маси з районів Африки була відсутність або мінімальна кількість снігового покриву на момент рекордів, який би хоча б трохи забрав на себе цього аномального тепла. А ми спокійно дивимося далі, розуміючи, що це тепло — аномальне, що рекорди бувають, і що зима все ж триває.», — йдеться у повідомленні.Наталка Діденко
 
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

Стосовно погоди у столиці, то у Києві 4-го січня, як обіцяє Наталка Діденко, температура повітря почне знижуватися, хоча й ще буде із «плюсами», впродовж дня +3+5 градусів. День прогнозується без істотних опадів, а вітер північно-західний, 5-10 метрів за секунду.

«Надалі температура повітря знижуватися, пік зниження припаде на 6-9 січня, опади спочатку з’являться у вигляді дощу, потім перейдуть у мокрий сніг та сніг. Найхолоднішими у Різдвяні дні та ночі будуть північ, частина центру, яка ближча до сходу та схід України, вночі ймовірно до -10-16 градусів. Тому поки що просто треба уважно стежити за уточненими прогнозами і підготуватися до різкої зміни погоди. На карті — нічні градуси 8-го січня.», — йдеться у повідомленні
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *