«Зрадники чекають нового наступу армії РФ»: обличчя «русского міра» в Україні досі мають депутатський мандат

Представники забороненої сьогодні ОПЗЖ від початку агресії Росії у 2014 році активно просували інтереси Кремля в Україні. А якби ворогові внаслідок повномасштабного вторгнення вдалося взяти Київ, то зрадники очолили б окупаційний уряд. Зараз ці парламентарі від ОПЗЖ або втекли за кордон, або чекають повторного наступу Росії, сподіваючись взяти реванш. Майже через рік кровопролитної війни вони не позбавлені мандатів. Щоправда, перші кроки влада вже зробила, проте поза увагою ще залишилося багато одіозних осіб.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Перший крок

10 січня OBOZREVATEL стало відомо, що чотирьох депутатів ВР позбавили громадянства. У вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський це підтвердив.

«На підставі матеріалів, підготовлених Службою безпеки України та Державною міграційною службою, і відповідно до Конституції нашої держави, я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича та Медведчука Віктора Володимировича», – сказав голова держави.

Він додав, що якщо народні обранці «обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то і наші дії будуть відповідними».

Що наробила агентура Росії

Четвірка скандальних політиків, яких позбавили громадянства, вже давно перебуває не на території УкраїниУсі вони звинувачуються в держзраді та інших тяжких злочинах.

Єдиний із зрадників, хто «офіційно» опинився в Росії, – це кум Путіна Віктор Медведчук. Щоправда, спершу він спробував утекти з України, але його затримали правоохоронці. Згодом Медведчука обміняли на українських воїнів, які опинилися в полоні ворога.

Наразі зрадник із сім’єю живе в Москві і періодично катається в окупований Крим, де в нього залишилася нерухомість.

За даними з РФ, Медведчук був одним із ініціатором так званого різдвяного перемир’я, на яке Україна розсудливо не погодилася – це було пасткою.

''Зрадники чекають нового наступу армії РФ'': обличчя ''русского міра'' в Україні досі мають депутатський мандат

Депутат Тарас Козак втік до РФ ще до початку повномасштабного вторгнення – коли дізнався, що стосовно нього відкрито кримінальне провадження з приводу держзради. Він причетний до схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу. Також, за даними СБУ, через Козака Медведчук передав до Росії секретні дані про розташування прихованого військового підрозділу Збройних сил, його особовий склад та інформацію про бойову підготовку.

Депутат Андрій Деркач також утік і зараз перебуває в міжнародному розшуку. У СБУ влітку 2022 року заявили, що викрили агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ (більш відомого як ГРУ), яка мала допомагати ворогові в захопленні України – до неї якраз і входив Деркач.

Слідство встановило, що депутат за період 2019-2022 рр. отримав не менш ніж 567 тис. дол. від правоохоронних та розвідувальних органів Росії за підривну діяльність проти України. Зокрема, за дискредитацію нашої країни на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин із США, а також ускладнення інтеграції України до ЄС та НАТО.

У Сполучених Штатах вважають, що Деркач понад 10 років був активним російським агентом, і ще 2020 року ввели проти нього санкції.

Ренат Кузьмін не лише до початку повномасштабного вторгнення Росії, а й після розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. «Їхньою метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальної цілісності, недоторканності та безпеки держави», – розповіли OBOZREVATEL у Держбюро розслідувань. Зараз Кузьмін у бігах.

Депутати «в законі»

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що Верховна Рада України на найближчому засіданні ухвалить рішення щодо позбавлення мандатів чотирьох народних депутатів.

«Це відбудеться у конституційний спосіб. Тобто без шансів на оскарження в судах. Тому що це і є правильний шлях очищення парламенту, а не ті провокації, які грають на руку колабораціоністам незалежно від назви партії», – заявив він після позбавлення громадянства Медведчука. Деркача, Кузьміна та Козака.

Зазначимо, що серед вимог до народного депутата є наявність громадянства України. Раніше через втрату українського паспорта депутатського мандата позбавили Вадима Рабіновича (який представляв уже заборонену ОПЗЖ) та Ігоря Васильковського («Слуга народу»).

Недоторканні?

Четвірка «новоспечених» зрадників уже втратила громадянство, і зважаючи на все, найближчим часом залишиться без мандатів. Але всі вони давно перебувають не на території України. Однак зараз у Раді повно чинних депутатів від ОПЗЖ, які ходять туди на 11-му місяці війни. Не просто ходять, а й голосують.

Серед цих осіб – Юрій Бойко, який на третій день повномасштабної війни сидів в ефірі у російського пропагандиста Соловйова та сміявся з України.

Разом із розпалювачем ненависті депутат іронізував над трагічною ситуацією в нашій країні та поданням інформації українськими ЗМІ.

Це відео зачищали в мережі, але OBOZREVATEL встиг його зберегти.

''Зрадники чекають нового наступу армії РФ'': обличчя ''русского міра'' в Україні досі мають депутатський мандат

Ще одне обличчя забороненої ОПЗЖ, яке незаслужено залишилося «забутим», – колишній керівник Адміністрації президента Януковича Сергій Льовочкін. Народний депутат, за даними розслідувачів, вилетів із України до Венеції за два тижні до повномасштабного вторгнення Росії.

Після цього мовчав як риба – ніяк не коментуючи злочинні дії Росії і не відповідаючи на численні дзвінки. За даними «Схем», він, ймовірно, перебував на сімейній віллі на півдні Франції разом із сестрою, народною депутаткою Юлією Льовочкіною. Кілька місяців вони не відвідували засідання парламенту.

В Україні Льовочкіна засікли аж через 5 місяців після початку повномасштабної війни – у липні 2022 р. Він з’явився на двох пленарних засіданнях Ради, а за тиждень уже вирішив розважитися на футбольному матчі в Польщі.

Сергій Льовочкін

Депутат святкував і свій день народження за кордоном – на той час в Україні точилися кровопролитні бої. Льовочкін став одним із ганебних представників «батальйону Монако» – VIP-втікачів з України під час війни.

Українці у гніві

Розлючені станом справ українці зараз вимагають позбавити мандата депутатів від забороненої ОПЗЖ. На сайті президента 9 січня 2023 р. опубліковано петицію, яку на сьогодні підписали понад 9,5 тис. осіб.

«Представники ОПЗЖ є адептами «русского міра», які перефарбувалися і реінкарнувалися з колишньої Партії регіонів. З 2014 року і до початку повномасштабного вторгнення росії вони активно пропагували і просували інтереси кремля, займались колабораційною діяльністю та відкрито готувались зустрічати з квітами окупантів, щоб стати на чолі маріонеткового проросійського уряду, якби ворогам вдалося «взяти Київ за три дні». Зараз парламентарі та інші депутати від ОПЗЖ або втекли за кордон, або чекають повторного наступу російських військ на Київ, щоб на багнетах окупантів стати владою. Майже рік точиться велика війна – і зрадникам не місце у владі», – йдеться в петиції.

''Зрадники чекають нового наступу армії РФ'': обличчя ''русского міра'' в Україні досі мають депутатський мандат

Від влади вимагають терміново внести на голосування законопроєкти й ухвалу та позбавити всіх зрадників мандатів. Зволікати більше не можна.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *