Київ опинився в «помаранчевій» зоні, а в «червоній» вже чотири області. Нове карантинне зонування

Міністерство охорони здоров’я оновило карантинний список регіонів. «Червону» зону розширили до чотирьох областей за рахунок Закарпатської, а Київ опинився «помаранчевим».

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передають Українські Новини.

Так, в «червону» зону внесли Закарпатську область. Крім неї тут знаходяться також Житомирська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Київ потрапив «помаранчеву» зону у зв’язку з перевищенням показника госпіталізацій — у столиці станом на 6 березня він становить 60,2 на 100 тисяч населення при нормі 60. Крім Києва у «помаранчевої» зоні знаходяться Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська і Хмельницька області.

Інші регіони залишаються в жовтій зоні карантину.

Зоны карантина. Фото: Минздрав УкраиныЗони карантину. Фото: МОЗ України

Як повідомляли Українськi Новини, 1 березня Держкомісія ТЕБ та НС ввела «червоний» рівень епіднебезпеки в Житомирській області з 3 березня.

Крім того, Віктор Ляшко заявив, що сім областей України в «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки можуть бути переведені найближчими днями в «червону» зону.

Також 24 лютого в Україні набрала чинності оновлена версія адаптивного карантину. Більшість областей будуть в його «жовтій» зоні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *