Клієнти ПриватБанку масово забирають гроші з рахунків: Зняли 600 млрд грн готівки

ПриватБанк повідомив про активне зняття готівки з рахунків клієнтами монобанку. За 9 місяців року банк видав українцям через мережу своїх банкоматів 606,2 млрд гривень. Ця цифра значно вища, ніж була торік.

Минулого року за аналогічний період клієнти зняли через банкомати 575,8 млрд гривень. Таким чином, приріст цього року становить понад 5%.

У ПриватБанку зауважують, що мережа банкоматів значно скоротилася та й чисельність клієнтів стала набагато меншою через виїзд багатьох громадян за кордон. 

Попит на готівку виник через труднощі з проведенням безготівкових операцій. Наприклад, одразу після повномасштабного вторгнення росіян в Україні перші тижні у багатьох магазинах вимагали лише готівку. Та й вижити з грошима на картці в тимчасово окупованих населених пунктах було дуже складно.

Проте навіть під час війни більшість клієнтів не втратили довіри до ПриватБанку. Про це красномовно свідчать цифри. Так, на 1 листопада 2022 року залишки на поточних гривневих рахунках клієнтів були вищими на 43%, ніж на початку року. А за підсумками 9 місяців поточного року ПриватБанк вийшов із прибутком 13,8 млрд гривень.

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *