Кожен будинок — фортеця. «Кухар Путіна» визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут, — ISW

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин спробував виправдати провали армії РФ у Бахмуті, але лише підтвердив те, що сили окупантів досягли свого максимуму в спробах захопити місто.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначили аналітики, в інтерв’ю російським пропагандистам 31 грудня «кухар Путіна» заявив, що наступальна операція є дуже виснажливою, тому що кожен будинок там — «фортеця».

«Це важливий перелом для Пригожина. Він вперше представив сили «вагнерівців» у Бахмуті як такі, що фактично не досягли успіху», — мовиться у звіті ISW.

Фахівці нагадали, як у жовтні «кухар Путіна» запевняв, що ПВК «Вагнера» ​​просувається на 100-200 метрів на добу.

В Інституті вивчення війни припускають, що тепер Пригожин почав інформаційну кампанію, аби звинуватити у провалах Міноборони РФ чи російську промислову базу та зняти зі себе відповідальність за нездатність захопити Бахмут.

Ключові висновки ISW:

  • Путін схвалив низку інструкцій для російських відомств і високопосадовців, які, ймовірно, спрямовані на пониження широко поширеної критики щодо забезпечення та виплати пільг російським військовим.
  • Путін підтвердив, що Росія використовує різноманітні соціальні схеми, щоб виправдати передачу українських дітей до Росії.
  • Системні збої в зусиллях Росії з формування збройних сил продовжують завдавати шкоди російським оперативним можливостям в Україні.
  • Зниження можливостей російського військового персоналу, ймовірно, ще більше загострить критику російських мілблогерів щодо зусиль Росії з формування збройних сил.
  • Російські війська продовжували обмежені контратаки на лінії Сватове-Кремінна, оскільки українські війська продовжували завдавати ударів по матеріально-технічному забезпеченню російських військ у Луганській області.
  • Російські війська продовжили наступальні дії поблизу Бахмута та Авдіївки та, можливо, посилюють своє угруповання на заході Донецької області.
  • Як повідомлялося, станом на 2 січня українські війська зайняли позиції на Великому Потьомкінському острові в дельті річки Дніпро.
  • Путін підписав указ, який передбачає додаткові пільги особовому складу російських військ і Росгвардії, які охороняють російсько-український кордон.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *