«Космічні» квитанції через лічильник? Українцям показали, як правильно економити з точними показниками

Нещодавно українцям розповіли, що ті громадяни, які забувають про показники, платять більше – давайте дізнаємось, як економити правильно.

Багато українців, які відповідально ставляться до платіжок за комуналку, скаржаться, що облгази просто ігнорують їхні свідчення з лічильників блакитного палива і вказують у платіжках абсолютно інші суми.

Представники компанії «Нафтогаз» вирішили детально розповісти, як необхідно передавати свідчення, щоб уникнути таких ситуацій.

По-перше, показання необхідно передавати у чіткий час. Точність необхідна через особливості роботи систем розрахунку споживання. Відомо, що 6 числа кожного місяця облгази приступають до аналізу даних, від цього дня компанії припиняють прийом даних від споживачів.

Буває, що людина в метушні просто забуває, коли потрібно передати показники – у цьому випадку розрахунок проводиться за іншою схемою. Тут компанія орієнтується на запланований місячний обсяг споживання.

 
"Нафтогаз", скріншот: YouTube
«Нафтогаз», скріншот: YouTube

Водночас, постачальник газу не бачить свідчень лічильника, які облгаз передає сам споживач. Вони для нарахування плати за спожитий газ використовують виключно обсяг, який їм передає облгаз.

Іншими словами, лише облгаз має доступ до даних від споживачів та розраховує обсяг спожитого газу, за яким постачальник здійснює розрахунок суми до оплати за постачання «блакитного палива». Правильно передавати показання лічильників можна у кілька способів: на сайті або в чат-боті вашого облгазу або зателефонувавши до контакт-центру.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *