Кредити у ломбарді небезпечні? Хто і як користується фінансовими проблемами українців

Кредити в ломбарді не такі популярні і розкручені, як позики у банках та мікрокредитних організаціях, але вони існують і навіть мають переваги.

«Сьогодні» поспілкувалися з експертом, аналітиком компанії Esperio Олександром Болтяном й готові розповісти про плюси та мінуси таких кредитів.

За його словами, кредит у ломбарді вигідний швидкістю видачі позики, а ось відсотки та терміни повернення максимально невигідні порівняно з банківським кредитом.

 Проте якщо банк цікавиться метою кредиту і вашою історією, то ломбард не цікавиться ані метою, ані вашою платоспроможністю, запевняє експерт.

У банку ви просите гроші під документальне забезпечення – це довідка з місця роботи, довідка про доходи, виписка банківського рахунку.

«У ломбарді ви несете, крім паспорта, ще й заставне майно, яке там оцінять і на підставі оцінки цього майна вам дадуть якусь грошову позику», – попереджає Болтян.

Врахуйте, що всі ломбарди занижують вартість товарів, оскільки користуються станом потреби клієнта.

Кредити під час війни

Нацбанк встановив, що після повномасштабного вторгнення РФ кількість виданих українцям кредитів значно поменшала.

Найактивніше продовжував працювати ринок короткострокових позик, а кредити на 2-5 років українці практично перестали оформляти.

Водночас від початку війни помітно впали відсотки за споживчими кредитами.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *