Легкоатлетка Анна Плотіцина переїхала з Броварів, де ведуться бойові дії, до Вінниці

Вже зовсім скоро українська спортсменка Анна Плотіцина поїде на чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні. Він пройде у сербському Белграді 18-20 березня. У Мінспорту наголосили, що війна в Україні вимагає ще більших зусиль від усіх нас, щоб показати нашу силу та впевненість у перемозі. І саме тому українські спортсмени повинні брати участь у змаганнях такого високого рівня, повідомляє І-VIN.INFO.

Анна Плотіцина народилась у місті Суми. Згодом переїхала до Києва, а потім – у Бровари Київської області. Зараз на підступах до Броварів ведуться бої, місто обстрілюється. Тому Анна та її тренер Олександр Паламарчук прийняли рішення переїхати до Вінниці. Наразі Анна готується до важливої спортивної події у приміщенні вінницького спорткомплексу «Колос».

– Рішення про переїзд саме до Вінниці виникло само собою, адже я сам з Вінниці, тут живуть мої батьки, — розповідає Олескандр Паламарчук. – Тренувався у видатного тренера Віктора Постемського (тренував також олімпійську чемпіонку Наталію Добринську – ред.), тому «Колос» мені рідний.

Як зазначила Анна Плотіцина, протягом перших днів війни вони займались волонтерством.

– Вирішили, що спорт почекає, є важливіші справи. Хоча активно готувались до чемпіонату України, який мав пройти 25 лютого. А тут в один момент всі наші плани перекреслили. Вирішили допомагати тим, хто цього потребує, — говорить спортсменка. – Але невдовзі у Міністерстві спорту прийняли рішення готуватись до чемпіонату світу. І, дійсно, в такий важкий для країни час кожен має робити те, що у нього найкраще виходить. Відстоювати спортивні звитяги України зараз теж дуже важливо. Показати, що ми непохитні і сильні, що ми свято віримо в нашу перемогу, тому не припиняємо боротися і на спортивних аренах.

За словами Олександра Паламарчука, у вінницькому спорткомплексі є все необхідне спорядження для бігу з бар’єрами:

– Є і бар’єри, і колодки, і все інше. Тому тренування проходять ефективно. Крім того, радує те, що це пристосоване до таких тренувань приміщення. Ми пробували тренуватись на вулиці, але зараз надто холодно для цього. Крім того, є снігові опади.

Анна Плотіцина додає, що біг з бар’єрами є таким видом спорту, який потребує регулярних тренувань:

– Якщо ти пропускаєш кілька тренувань, потім наздогнати і прийти до попереднього рівня підготовки дуже складно. А коли ми виїжджали, не брали з собою особливо нічого. Але точно взяли кілька пар кросівок. Це ж найголовніше для легкоатлетів – мати якісне взуття, в якому тобі комфортно.

Про очікувані результати на чемпіонаті світу спортсменка висловилась впевнено:

– Звісно, хотілося б виступити якнайкраще і перемогти. Втім, мені здається, в таких умовах навіть наша участь у змаганнях – це вже перемога. Ми не зламались, не сховались, не злякались. Ми відкрито заявляємо усьому світові: ми будемо боротися. За нами перемога! І у спорті, і у війні!

Однією з нещодавніх перемог спортсменки є «золото» Кубку України з легкої атлетики в приміщенні, який проходив 12 лютого. Тоді Анна Плотіцина перемогла з бігу на 60 метрів з бар’єрами з найкращим результатом сезону – 8.05 секунд. У 2020-му мали бути Олімпійські ігри, але через пандемію їх відмінили. Втім, відбулись Європейські ігри у Мінську, де наша легкоатлетка стала другою. У 2018 році Анна Плотіцина виборола перше місце на багатонаціональних легкоатлетичних змаганнях у Франції. А 2017-й приніс українській легкоатлетці безліч нагород на різноманітних змаганнях. Крім того, тоді пройшов чемпіонат Європи.

– Тоді, пам’ятаю, мені постійно випадала четверта доріжка. І вже у фіналі мені ніби війнуло звідкись: четверта доріжка – четверте місце. Я бігла дуже гарно, але на якусь секунду ніби відволіклась на щось, і все, дійсно, четвертий результат показала. Трохи прикро було. Але всі поразки загартовують та ведуть до перемоги, — запевнила спортсменка.

У 2019 році Анну Плотіцину нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеню за досягнення вислоких спотивних результатів на ІІ Європейських іграх 2019 року, виявленя самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *