МВФ має намір сьогодні затвердити виділення 1,4 млрд екстреної допомоги Україні

Міжнародний валютний фонд планує 9 березня затвердити виділення 1,4 мільярда доларів екстреної фінансової допомоги Україні для подолання кризових наслідків через російське вторгнення і війну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт МВФ.

Відповідний запит про виділення фіндопомоги був направлений Виконавчою радою вчора, а сьогодні пропозицію розглянуть для затвердження.

Як зазначили в прес-служби МВФ, ці 1,4 мільярда доларів направляються Україні, «щоб допомогти їй впоратися з шоком, викликаним цією війною».

У Фонді нагадали, що в грудні нашій країні вже виплатили 700 мільйонів доларів, а також надали виділення спеціальних прав запозичення в розмірі 2,7 мільярда доларів, що «було дуже доречно для України в цей момент».

«По-друге, ми змінили фокус наших поточних дискусій з українською владою з «реформ» на «антикризове управління»», — розповіли в МВФ.

Також у Фонді додали що допомагають мобілізувати фінансову підтримку та ресурси.

«МВФ і Світовий банк — це дві установи, яким часто доручається направляти скоординовану допомогу нужденним країнам. Сьогодні нам потрібно допомогти підтримати Україну, щоб вона пережила цей шок, але для України настане момент відновлення», — заявила директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *