Між Києвом та Львовом хочуть відновити авіасполучення: над цим активно працюють

Україна зараз дуже інтенсивно працює над відновленням авіасполучення, зокрема — між Києвом та Львовом. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма, передає «Інтерфакс-Україна«.

Він розповів, що українська влада зараз розглядає питання щодо відкриття аеропорту «Бориспіль» у Києві та аеропорту у Львові. За словами Шурми, «основний фокус» зараз спрямований саме на «Бориспіль».

Щодо можливості відновлення авіасполучення вже цього літа, посадовець розповів, що влада має «внутрішню дорожню карту й графік», але сам він поки не готовий назвати конкретні терміни.

Я не хочу називати якісь конкретні терміни… Якби це залежало лише від нас, можливо, я був би готовий публічно взяти на себе зобов’язання, але думаю, що частка нашої домашньої роботи тут не більше ніж 20%, — заявив він.

Можливість відновлення авіасполучення в Україні залежить від рішень міжнародних партнерів, незалежних регуляторів, страхових компаній тощо. Крім того, на це впливає здатність України забезпечити фізичну безпеку польотів.

Зокрема, для відновлення авіасполучення потрібно отримати схвалення європейського регулятора IATA та відшукати надійні страхові механізми, щоб власники літаків могли без побоювань надавати їх у лізинг.

За словами Шурми, зараз українська влада та військові тісно співпрацюють з ізраїльськими колегами й вивчають їхній досвід. Він додав, що в ОП «абсолютно впевнені», що авіасполучення вдасться відновити.

І тут перед нами стоїть те саме завдання: створити правильні інструменти ризику, щоб авіакомпанії могли літати до Києва, який ми плануємо відкрити, — підсумував Шурма.

Нагадаємо, турецька компанія  Mabtec Engineering and Consultancy розробляє концепцію реконструкції аеропорту «Антонов». Інфраструктура літовища сильно постраждала у перші дні повномасштабної війни, а внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт згорів літак АН-225 «Мрія».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *