Міносвіти визначило час переходу з класу в укриття

Після початку повітряної тривоги учні мають потрапити в укриття не довше, ніж за 10 хвилин.

Під час дії воєнного часу Міністерство освіти і науки готує підвищені умови безпеки для шкіл.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Він нагадав, що формат роботи шкіл — де заняття можна буде проводити очно, а де лише дистанційно — визначатиме виключно місцева влада. Проте зараз відпрацьовується спільний механізм дій під час повітряної тривоги.

Перш за все, має бути в будь-якому випадку забезпечене якомога менше одночасне перебування учасників освітнього процесу в закладі освіти. Це може бути зроблено за допомогою змінності: перша, друга, навіть третя зміна, — менша кількість занять при змішаній формі навчання, — пояснив Шкарлет.

Окрім того, він додав, що можна розділяти предмети за галузями знання: точні та природничі науки викладати очно, а гуманітарні — онлайн.

Щодо переміщення до укриття, освітянин пояснив, що шлях від класу до нього має займати не більше ніж 10 хвилин, а якщо сховище відсутнє у самій школі, то відстань до нього — не перевищувати 500 метрів.

При цьому на видних місцях має бути розміщено достатньо вказівників, а в укритті розписане місцеперебування класу. Діти мають бути забезпечені водою — технічною та питною, в укритті повинні бути вбиральні, необхідні медикаменти, стільці та ліжка або каремати.

Учитель має завести дітей свого класу до укриття і при цьому уважно слідкувати за дітьми, у тому числі бути готовим надати первинну психологічну підтримку дитині, якщо вона нервує, — розповів міністр.

Міністр наголосив, що до відбою повітряної тривоги залишати укриття учням і вчителям заборонено.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *