Названі найнебезпечніші станції метро Києва, які можуть повністю затонути

Після закриття деяких станцій «синьої» гілки київського метро — існують побоювання, щодо інших станцій підземки.

Які найнебезпечніші станції київського метрополітену, які можуть затонути, розказує РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на «Телеграф».

Чому підтоплює «Деміївську»

Архітектор, активіст і голова КМЦ «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» Анатолій Фролов повідомив, що вода зараз йде у тунелі в районі станції метро «Голосіївська» тому, що по обидва боки від станції побудували висотки.

За словами експерта, тиск на ґрунт зріс через зведення висоток, що може призвести до прориву шахти у майбутньому. Здійснення інженерних та архітектурних робіт з укріплення ґрунтів у цій місцевості стикається з двома проблемами.

По-перше, це застарілий Житловий кодекс, розроблений ще в часи СРСР. Друга проблема полягає в недоопрацьованому Генплані: це призводить до недостатнього контролю КМДА та Київради над вимогами Житлового кодексу.

«В напрямку від «Голосіївської» до «Теремків» далі нема проблем на цій лінії метро», — каже активіст.

Фролов вказує, що проблеми можуть виникнути на ділянці від станції «Тараса Шевченка» до «Почайної».

Річ у тому, що ця ділянка, розташована біля дніпровської гавані, може призвести до того, що в разі прориву тунелю Дніпро потрапить в шахти і повністю заллє всю лінію.

Ще одна небезпечна ділянка — станція «Героїв Дніпра».

Незважаючи на те, що вона дуже мала і низька, над нею вже збудували торговий центр «Оазис» і торгово-розважальний центр Dream Town.

«На другому етапі будівництва Dream Town-2, забудовники ТРЦ ще й вирішили облаштувати басейн. Це вже виглядає абсурдно – ставити басейн над метрополітеном!… У випадку необхідності екстреного водоспуску, вода може потрапити у метрополітен. Що з цього вийде? Катастрофа», — сказав архітектор.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *