Нацбанк посилив вимоги до роботи обмінників

Це рішення є продовженням заходів для підвищення безпеки в умовах воєнного стану. Постанова набирає чинності з 1 листопада.

Нацбанк посилив вимоги до приміщень небанківських установ, встановивши уніфіковані правила щодо організації захисту приміщень установ, які працюють на ринку валютних операцій. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Постанова №166 набуває чинності з 1 листопада 2022 року.

Це рішення є продовженням заходів НБУ щодо посилення вимог до приміщень небанківських установ, які отримали ліцензію НБУ на проведення валютних операцій, для підвищення безпеки в умовах воєнного стану.

Нові правила роботи пунктів обміну валют передбачають:

  •     обов’язковість облаштування приміщення небанківської установи охоронними системами відеоспостереження;
  •     обов’язковість застосування охорони, технічної та фізичної, залежно від обсягів готівки, з якою працює небанківська установа;
  •     обов’язковість обладнання робочого місця касира небанківської установи залежно від обсягів готівки або касовими машинами, або конструктивними захисними елементами конструкцій;
  •     обов’язковість зберігання цінностей у сховищі або сейфі, що використовується як сховище.

Нагадаємо, НБУ звинуватив у девальвації гривні обмінники. Тепер операції мають фіксуватись на відео, а інформацію про курси заборонено виставляти на табло.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *